Koleksi Tulisan “MELAYU” Bangla Yang Pasti Buat Anda Gelak Besar!

Lawak Bangla yang kelakar giler: Hampir keliru dan bingung jadinya membaca mesej peringatan di sebuah stesen minyak ini.

Papan peringatan ini hanya difahami selepas dibaca berkali-kali.

Mesej berbunyi “Minyak belum habis anda isi ke tangki tapi anda telah ke 7 Eleven.. Awas Pam Nozzle Putus”

Ini mungkin mahu mengingatkan pelanggan stesen minyak supaya menyudahkan pengisian minyak terlebih dahulu sebelum memecut meninggalkan stesen minyak tapi mengapa menggunakan bahasa yang sukar sangat sampai 7 Eleven boleh masuk sekali dalam ini cerita? Haha.

Haaaa… yang parahnya pelanggan, bila terpaksa baca dua tiga kali untuk memahami maksud kata tersebut.

Pun begitu, ramai yang menjadikan mesej ini bahan ketawa dan mengaitkannya dengan pekerja Bangladesh yang selalu diambil bekerja di stesen minyak dan bercakap ‘broken Malay’.

Jom layan lagi beberapa tulisan ‘melayu’ bangla yang menggelikan hati

menu of the day..Jubo kacang..

kalau kt sine tabuli kt mane lagi buli..

jgn komen setu cibai

jang!!!org nogori ke ni??

terimah!!! kasih

hello ade buat servis esi gas x?

pantun ke ni?!

kenapa bera dudok lagi mahal dri bera cangkun?

tol jgk yang  kne..hurmmm

rumah dalam sawah ke?

speachless

Haha.. Ini adalah lawak hujung minggu..moga terhibur ✌✌

Jauhi stress!!

sumber

LAWAK!! Mat Bangla ‘Mengayat’ Awek Melayu Di FB Kena Bahan Dengan Kawan Sendiri.

Bangla ni tak mengaku asal usul demi nak try awek melayu…

Terjumpa satu komen ni, dalam page group KAMI SINGLE…dua orang mamat Bangladesh ni dok berbalah. Apa yang lawaknya…kawan mat bangla sorang ni lupa daratan, tak nak mengaku mai dari Bangladesh.

 

Alkisah, mat bangla ni update status kat dalam page Kami Single ni, kononnya nak ekjas awek Malaysia la keluar dating. Bila tengok ayat mat bangla ni tulis…nampak la macam dia orang tempatan sikit-sikit.

 

Tapi yang spoilnya ‘sudi’ jadi ‘sudai’ hahahaaaa! Dah la kantoi situ, Bahasa Melayu pun dah tak betul. Bertambah kantoi bila kawan senegara sendiri pulak pi komen macam tu dekat status mamat bangla ni.

 

Kehkeh! Orang nak ekjas awek Melayu dia pi kacau daun pulak. Bergaduh la dorang berbalas komen.. .yang lawaknya si mat bangla ni tak mau mengaku yang dia mai dari Bangladesh, si kawan dia pulak asyik dok tanya haha!

 

Apa la mamat Bangladesh pun ada jugak yang jenis kacang lupakan kulit, kesian family dia kat kampung.

 

sumber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *